usch!

Usch har legat till nu. det blev ingen skola idag har legat och hostat precis hela natten, det känns som den här förkylningen ALDRIG ger sig....vad är det för fel?! kanske har fått en kronisk förkylningen? jag har aldrig hört talas om det men just JAG är säkert utvald till att bli den första!

Men jobbet ska jag på! Jobbar bara två nätter så det tänker jag härda ut.

Nu när Joline kommer hem från skolan så sticker vi till bommis och målar igen....(tror jag har träningsvärk sedan igår!)

hej hopp!

bra

Stånk och pust....jäklar vilket renoverings race vi gjort idag i huset! från morgon till sena kvällen, och bra blir det!

Imorgon ska jag på skola å sen jobba så då blir det tyvärr uppehåll,

nej nu måste jag sova!

Go natt

på gång!

Men NU börjar renoverings allvaret i Bomsund, ska först bara betala räkningarna och skriva klart om vulkaner, så sticker jag dit och målar, målar och åter MÅLAR för brinnande livet!

Igår var Joline på teori lektion på ridskolan, tror ni det var uppskattat? NEJ det var det inte, hon ville ju rida!
känns som att hon kanske är lite för liten än för teori, man ska ju ha tålamod och sitta och lyssna för att ngt ska fastna åxå.

så nu vet ni!

Lite trötter

Hej!

Ja imorse blev jag väckt strax efter 04.00....då fick jag åka på jobbet och göra en liten insats.

Nu är gamm stolen klar så här såg den ju ut innan



och så här blev den...



Vi väntar ivrigt på att få flytta in i huset....men det verkar ta sin tid tyvärr. Idag ska en städfirma göra sitt där, men det är fortf sjukt mkt prylar kvar där, så lycka till.

Känns lite konstigt att äga ett hus som man liksom inte har tillträde till fullt ut.

Nu ska jag sätta mig och skriva om vulkaner, ett arbete i naturkunskap (inget jag gör bara för nöjes skull)


Bergvägen 4

Intresserad av att köpa en fräsch villa i Stugun? kom då på måndag och kika runt på visningen vettja!

Men så länge kan du gå in på hemnet via denna länk och kolla på lite bilder...
http://www.hemnet.se/villa-radhus/bergvagen-4-stugun/860915 



 
Bergvägen 4 - Hemnet 860915
www.hemnet.se
Vackert sekelskifteshus på stor tomt i centrala Stugun. Renoverat med nya 3-glasfönster i gammal stil, bergvärme, kök med vedspis, fräscht badrum mm.


Huset är vårt!

Men nu äger vi äntligen huset i Bomsund....Risbacken heter det....så fint!

Det konstiga i kråksången är att fd ägarna bor kvar tills på söndag och ett städfirma kommer och gör sitt på måndag, så på måndag kväll eller tisdag kan man verkligen känna att det här är vårt nu.

Vi firade med att kopiera upp varsin nyckel, så här fin blev min



Emils blev lite coolare med eldflames.

Igår åkte Joline buss för första gången till Hammarstrand helt själv....hon var lite orolig men tyckte samtidigt att det skulle bli spännande.

Joline skuttar in i bussen och jag frågar busschaufören om den går längre än till Hammarstrand....njaeeee denna går till Östersund.....SHIT jag höll på att skicka min 6 åriga dotter till stan!!!

usch vad hemskt det hade kunnat bli om jag inte hade öppnat truten!

Nu gick det ju tack och lov bra och hon kom fram till rätt ställe tillslut:)

Linneskåpet är klart!

Såja nu har jag gjort klart linneskåpet som jag har grejsat med.

Satte ut den på blocket för lite och ingenting....men inte ett svar....okej jag förstår det för det var ju inte så jättefint....sen tänkte jag att jag målar upp det och det kommer duga fin fint att ha nere i källaren iallafall...

så här kommer före bilden.



Och tada!



Nästa projekt är stolen!



Och gissa hur den kommer att bli då?....jo vit med text :) ....ALLT ska bli vitt med text på!

Hittade till och med en tupp i Jotexkatalogen som jag gillade och den hade åxå text på sig....visserligen inte vit men man kan ju inte få allt.

Zooma

Men det är ju sant!

Läste något som var ganska tänkvärt på fejjan.....


Sätt de gamla i fängelse och de kriminella på äldreboenden!
Då får de gamla möjlighet till bad, hobbies och utevistelse. Ingen kan stjäla från dem, de får fri kost och logi, tv och underhållning och de får pengar istället för att betala.
 De kriminella kan få kall mat, inga pengar, ...vara helt ensamma, få lyset släckt klockan 20:00 och duscha 1 gång i veckan!

På nåt sjukt litet vis så är ju detta inte så långt ifrån sanningen.


Jag håller på att måla....har nyss målat klart en spegel....tog ju tyvärr ingen före bild, men det var bara en tråkig grå spegel som ursprungligen har varit spygrön och som jag har växt upp med....så här blev den efter piffningen!



Upptäckte när jag skulle sätta upp den att jag hade målat den uppochner....men jag får väl ändra upphängningen på baksidan:)


JAG tycker att det är sjukt...

Oj så mycket konstigt folk det finns i denna värld! många av dom verkar finnas på familjelivs hemsida.

Just nu pågår det en diskusion där en tjej lever i ett förhållande där hennes kille bestämmer över henne (dom har gemensamt kommit fram till att dom ska ha det så)

Och om tjejen gjort ngt som han anser är fel så får han spöa upp henne, dra på henne riktiga käftsmällar. sen ska han förnedra henne och få henne att känna sig så underlägsen som det bara går, hon ska ligga på golvet och gråta och be om förlåtelse (för vad har jag inte förstått¨?) men hon ska göra det och dessutom be om nåd, då ska han börja trösta henne och hon får krypa upp i hans knä.
och då har dom skapat en fin närhet tycker dom, och detta är dessutom något dom går igång på, så sex kommer dom åxå att ha.

Ja vi lever alla i olika förhållanden och det är väl bra, men detta har jag INGEN förståelse för.



Det verkar dessvärre vara ganska vanligt.

Eller kan det vara så att det är jag som har blivit en tråkig gammal svensson som bara har svårt att vidga mina vyer?

kanske det....men då får det väl vara så då.


Utkast: Sept. 20, 2010

Nu har vi precis beställt tapeter till nya huset. till vårt sovrum (Emil frågade: blir det här verkligen bra? det ser ju ut som om nån har skitit på tapaten".....ja självklart blir det bra tvivla inte kära du!
Sen till hall och varadagsrum. resten får vänta. vi tar det vi tycker är mest akut nu (fast egentligen är inget direkt akut, men man VILL ju :)

Varit till doktorn å fått cocillana utskrivet.....sov riktigt gott, för första natten på länge, blev liksom helt däckad av den hostmedicinen!




Jag är kär!


En sådan här byrå vill jag ha! jag hittade en omålad på loppis igår men då var ju som sagt gubbfan så dryg så jag sket i det....jag tänkte att det finns säkert mååååånga sånna.....men nu verkar det ju inte göra det....så jag måste nu ev smyga tillbaka dit och hoppas på att ngn annan än fulgubben står där.

Men ibland måste man göra sådant man inte vill......för den kommer ju att bli underbar! jag ska ju inte gifta mig med gubben. jag ska bara gå tillbaka och köpa den satans byrån och så får väl gubben gotta sig i det då.....förmodligen det enda han har fått mått gott över i sitt liv, men det bjuppar jag på!

Hoppas den inte blir såld bara....kommer väl ta några dagar innan jag tar mig in till stan igen gissar jag.

fint

När jag var in till stan tidigare i veckan så hittade jag en sån ROLIG affär! en affär där dom tar gamla möbler och fixar iordning. här hittade jag 2 fina sängbord

Var även till denna affär igår....men då var dom sålda. tyckte inte att dom var speciellt dyra heller, så den affären kommer jag att besöka fler gånger.

Sen såg jag ngt roligt för lins bärare :) söta lins förvarings krumelurer!

 

 

 


häst

Ja man växer och växer....känns som det snart är dax fast det är 3 månader kvar!



För Joline går det jättebra på ridskolan, hon tycker att det är sååå roligt

Här är hon med hästen Jupiter (Hrmmm....ja Emil följde åxå med:)
Imorgon är det dags igen




skärpning!

När jag jobbar på nätterna och har uteturen så ser man många sånna här....



Rävar alltså.....sen rätt som det är kan man upptäcka en sådan här stackare utsmetat på vägen



Usch....okej att man inte har en begravning med präst och köret.....men man kan väl åtminstånde slänga den i diket så att den inte blir överkörd gång på gång på gång!

Det lilla ansvaret kan man väl ta när man har kört över stackaren?


så äre!

Känner mig fortf sjuk som en bäver! väldigt envis förkylning det här måste jag säga!

Igår var vi in till stan, kollade efter gamla möbler på loppisar, men hittade tyvärr inget....eller jo på ett ställe gjorde jag det men gubbfan var ju så dryg att jag sket i det....vilket jag ångrar idag då.

Sen var vi på bio....vi såg "i rymden finns inga känslor" rolig film!



Sen åkte vi hem til mamsen å Håkan och blev bjuden på supergod tacos

Sick!

Oj nu var det ett tag sedan jag skrev här igen. jag har lite bilder som jag ska lägga ut åxå när jag känner att tiden och lusten infinner sig.

Kom nyss från hammarn, har grattat pappsen, lämnat Joline och fixat till mitt hår, känns så skönt!

Jag har fått en riktigt jobbig förkylning....hostan tar nästan livet av mig, det måste vara nått extremt denna gång för så här brukar jag inte lida av en liten fjant förkylning.....det kanske är ngt med hormonerna....jag kanske håller på att förvandlas till en ......MAN!

Hämta ATT01060.jpg (9,5 kB)

Läcker bild va?

det är INTE jag....jag har visserligen gått upp ett ton men riktigt sådär illa har det ännu inte blivit:)



såja!

Jaha då sitter jag här och väntar på att jag ska få åka på bebbekoll, dom mäter magen, kollar blodvärdet mm.....dom väger mig åxå.....min kära sambo gissade på att jag vägde 120 kg i går då han lyfte upp mig....ATT HAN VÅGAR! men han har väl lärt sig att han har en sån fredlig och underbar och förlåtande flickvän så han kunde fjanta sig så!

Mina försök att sälja flickbebbe kläder går sådär. har sålt ett STORT paket med 26 plagg nu för 100:-......det är liksom inte värt det, för dom var verkligen jättefina ska fundera på vilka som har ngn liten tjej som jag kan ge bort det till istället.

Ja nu får jag ju lov att skicka iväg det jag har sålt, men det andra som jag har kvar, kan jag ev ge bort eller så tjurbehåller jag det och inväntar på att det KANSKE blir en flicka jag föder fram någongång i framtiden.

JA ni ser jag har tuffa beslut att fatta i mitt liv just nu:)

ha en bra dag!






sjukling :(

Usch vilken natt detta har varit. Joline blev dålig igår och fick gå hem från skolan, hon kräktes några gånger igår och hade feber. så synd om snuttis så hon fick sova i våran säng, vilket resulterar i att man inte får en blund, det blir för trångt och varmt.

Men idag är hon hur pigg som helst tack och lov, men hon får stanna hemma från skolan idag ändå.

Jag tror jag aldrig har sett Joline så glad och stolt som när hon fick sina ridkläder!



Och här sitter hon för 2:a gången på hästen Apache


Hus säljes i Stugun!


Bergvägen

Villa och uthus



Vardagsrum


Kommun: Ragunda
Typ: 2 plan med källare

Boendeform: Friliggande villa

Byggår: 1905

Boarea: 136 m²

Biarea: 88 m²

Tomtarea: 4210 m²

Rum: 4 rum varav 3 sovrum

Pris: 775 000 kr utgångspris

Gå in på hemnet för mera information och många fler bilder!

Hushållsnära tjänster....


Lite reklam för annans räkning.....okej han får ingen räkning för det! 


STUGUNS BYGG OCH FÄRG:

Nu erbjuder vi även hushållsnära tjänster.

Vi kan hjälpa till med fönsterputsning, städning, gräsklippning, snöskottning, häckklippning, vedkapning mm.

 

Vid Rut-avdrag blir kostnaden från 150:- per timme.

Hushållsarbete ger rätt till skattereduktion förutsatt att det är sådant arbete som tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad

  • som du bor i eller använder som fritidsbostad

eller

  • som dina föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad.

 
Även barnpassning, omsorgstjänster och enklare trädgårdsarbete kan ge rätt till skattereduktion.

 

Ring eller maila oss för mer info.

Ring helst direkt på Sven-Henrik´s mobil,

0722-11 25 31 (säkrast mellan 10-15)

eller maila honom direkt på

[email protected].

 


Skola

Då har jag skickat iväg Joline på skolan SJÄLV för första gången.....lilltjejen börjar bli stor nu, bara jag som inte vill inse det.

Och ikväll ska hon på ridskolan igen, hon ser verkligen fram emot det. nu har jag beställt ALLT en liten ryttare kan behöva i klädväg, väntar bara på att det ska komma hem.

Sen om intresset inte skulle hålla får jag väl skylla mig själv då, jag tycker bara att det är såå himla roligt att hon vill rida. hade det varit hockey hon ville börja med så kanske jag inte hade varit lika snabb med att köpa hela utrustingen.

Igår trodde vi nästan att Elsy hade blivit ihjälkörd. vi hörde att det var en katt nere på vägen som blivit det. vi gick ut och lockade på henne ett bra tag....men ingen Elsy....till slut åkte vi ner och kollade efter vägen....vi såg ingen katt och åkte hem igen, och sen åkte jag ner ytterligare en gång....då var det ett par som hade katten i garaget i en sopsäck...jag fick kolla och först såg det ut som Elsy men tack och lov så var det inte det. jag blev såååå rädd!

Så nu ska jag visa min uppskattning till katten och skämma bort henne med ett bad:)


Måla å skriva!

Såja då var man ledig i en vecka, så härligt!

Sitter mest och drömmer mig bort och möblerar rummen i Bomsund i min hjärna.
Hittat en säng som jag skulle vilja ha...
             



Sen har jag hittat fin fina sängbord som jag tycker skulle passa in.



          Sängbord Connecticut               

Det är ju så mycket man vill ha! 

Men sen kan man ju göra mycket fint själv åxå.....som tex

           
                      

                              
                     





Det var efter jag sett dessa bilder jag gjorde en liten makeover på denna gamla kista...



Jag är nybörjare på detta, men med rätt sorts färg (använde väggfärg) så tror jag det kan gå bättre nästa gång.

Jag är taggad till nya målar projekt, jag vill måla och skriva på en spegel och en spjälsäng till bebben.

Så här ser våran nuvarande sänggavel ut, gillar den jättemycket men jag är ju helt sålt på färgen VIT




Ja nog om detta nu. ha det bra allesammans!

heeeeeeej!

Nu har Joline gått på sin första ridlektion! hon tyckte att det var sååå roligt! jag trodde att dom skulle få gå mest....men så blev det inte! dom travade mest och jag höll på att dö eftersom jag var tvungen att leda hästen! som tur var så hade jag en kompis med sin dotter där så hon fick ta över så jag fick vila lite :)



Har tyvärr inget kort att visa er, ville så gärna ta ett, men kände att jag ville inte skapa panik i ridhuset första gången när vi var där när jag blixtrade med min kamera.



Nu håller jag på att letar ridutrustning för fullt, budar på tradera och kollar på blocket.
kolla 50:- styck.....vilket fynd! fast hon svarar ju inte när jag ringer :(

Klicka för att se nästa bild


Inatt har jag både nattmöte och sedan jobbar jag efter det så inatt blir det över 13 timmar på raketen.....så jag kände att jag måste avstå skola idag om jag ska orka med det!

Nu har vi tömt förrådet i mitt hus........eller vänta nu, nu måste vi tänka om, det ÄR ju inte mitt hus längre.....okej i mitt fd hus............ vi hade turen att få lämna av grejerna i Bomsund så det besparar ju oss lite jobb......men fyyy vad jag längtar tills vi flyttar! då ska vi tepetsera å måla å grejsa innan vi flyttar in.

Nu är jag i vecka 25.....känns som 89....när jag väntade Joline så var allt  som vanligt, jag hade tillochmed mina vanliga KLÄDER!.....nu måste jag ha mammakläder, väger MER nu än när jag födde Joline, stånkar som en flodhäst bara jag reser mig upp för soffan....ja inget är sig likt!

är det åldern?......nämen såååå lastgammal är jag ju inte!






Nä nu ska jag snart ut å röra på mig, det är ju superväder!

RSS 2.0